Leerlingenraad

Met onze leerlingenraad bevorderen we de betrokkenheid van leerlingen bij onze school en ontwikkelen we actief burgerschap. Actief burgerschap is het nemen van verantwoordelijkheid voor zaken die in algemeen van belang zijn en het bewustzijn dat je daarbij niet uitsluitend voor jezelf spreekt, maar dat je namens anderen spreekt en handelt. Een leerlingenraad past uitstekend bij onze missie en uitgangspunten van de school. Leerlingen worden hierdoor zelfverantwoordelijke burgers, die op deze wijze actief kunnen deelnemen aan het verbeteren van onze school. Als de inbreng van de leerlingen serieus wordt genomen, zal dat het welbevinden en het functioneren van de leerlingen bevorderen.

Hoe werkt de leerlingenraad op onze school?

Een leerlingenraad is een groep van enthousiaste leerlingen uit groep 5 t/m 8, gekozen uit en door de leerlingen van de school. De leerlingenraad komt vooral met praktische plannen en voorstellen.

Waar mag de leerlingenraad over (mee)beslissen? De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen, beslissen over wat er op, om én in de school gebeurt. De leerlingenraad wordt ook om advies en feedback gevraagd. De leerlingenraad bestaat dit jaar uit:

Samen Leren, Leven en Lachen

We leren van elkaar en groeien door te delen. We zijn samen verantwoordelijk voor de groei van een generatie kinderen. Spreekt jullie dit aan voor jullie kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details